O SAJTU

Moje ime je Dario. Trenutno živim i radim u Engleskoj, a dolazim iz Bosne i Hercegovine, lijepog grada Mostara ❤️. Nikada nisam sanjao ili planirao da ću se preseliti i živjeti u Engleskoj, jer sam Mediteranski tip i volim toplije zemlje, Italija je zemlja koju volim, pa sam naučio malo Talijanski jezik. Ali život ti uvijek odabere ono što nikada ne planiraš ili želiš, tako sam ja slučajno završio u Engleskoj, od tada sam počeo i više putovati. Volim učiti, istraživati i putovati, volim prirodu, muziku, filmove, većinu stvari sam kroz život naučio sam, a fotografija je moja nova ljubav, imam kameru FUJIFILM X-A5.

Na ovim stranicama ću sa vama podijeliti utiske sa mojih putovanja i posjeta nekim zanimljivim mjestima na kojima sam bio. Mnoge stvari u životu radim spontano, pa tako mnoga moja putovanja i posjete nekim mjestima su bila spontana. Ova stranica nije komercijalna i ne zarađuje novce. Ovu sam stranicu napravio bez nekog poznavanja web dizajna, a također moje pisanje putopisa je bez nekog iskustva ili znanja, pa unaprijed izvinite ako ima nekih grešaka. Ako vas nešto interesira možete pitati i dati mi neke prijedloge, kako bih poboljšao moje putopise, a i čitljivost postova Nadam se da ćete uživati u mojim tekstovima i slikama koje postavim ovdje.

La vita è bella❤️Life Is Beautiful❤️Život je lijep❤️

“Dok putujemo svijetom da bismo našli ljepotu, moramo je ponijeti sa sobom ili je nećemo naći” (Ralph Waldo Emerson)
“Najživopisnija putnička iskustva obično se dešavaju slučajno i stvari koje će učiniti da se zaljubite rijetko su one koje su vas odvele tamo” (Rolf Potts)
“Svako putovanje ima neku prednost. Ako putnik posjeti bolju, bogatiju zemlju, može da nauči kako da poboljša svoju. A ako ode u goru, siromašniju, naučiti će kako da uživa u svojoj zemlji.” (Samuel Johnson)
“Ne postoje pravila za dobre fotografije. Postoje samo dobre fotografije” (Ansel Adams)
“Sadržaj fotografije reflektira ono što leži u fotografu, jer ono što vidimo ukazuje na ono što mi zapravo jesmo” (Ernst Has)